Kusters THO

Onze inzichten

Vorige week heeft Kusters Technische Handelsonderneming (Kusters THO) een werkbezoek gebracht aan GREE Electric Appliances in Zhuhai, China. Sinds 1993 is Kusters THO importeur van GREE-airconditioning en warmtepompen voor de Benelux. Om een goed beeld te krijgen van de productontwikkelingen en om de werkrelatie verder aan te halen hebben we ’s werelds grootste producent van airconditioning bezocht.

De eerste gesprekken gingen vooral over de wereldwijd groeiende markt van airconditioning, warmtepompen en koudemiddelen en de kansen die dit biedt, ook voor de Benelux. Vervolgens hebben we de afdelingen productie, R&D en kwaliteit bezocht. Bij GREE werken 90.000 mensen waarvan ruim 12.000 in onderzoek. De onderzoeksafdeling is indrukwekkend, GREE investeert aanzienlijk in ontwikkeling en innovatie van energiezuinige producten die nog beter presteren en nog stiller zijn. Eén van de hoogtepunten was het bezoek aan het Solar House. De bedoeling van het Solar House project is om de energie die nodig is om het huis te verwarmen en te koelen volledig zelfstandig op te wekken door middel van panelen. Hierbij wordt ook veel aandacht besteed aan het ontwerp en de functionaliteit.

De continue drive om nieuwe toepassingen te onderzoeken, producten te verbeteren en gebruikersvriendelijker te maken is inspirerend. De visie van GREE is bepalend voor het maken van keuzes ten aanzien van producten en werkwijzen. “Endless innovation” is niet voor niets het concept dat GREE moet helpen de wereldleider in airconditioning te worden. Resultaat van het bezoek is een mooie product portfolio voor 2020 waarover we binnenkort informeren.